NOS-redacteur gehackt door phishing link, sporen leiden naar Nigeria

Gepubliceerd op 02/05/2024 16:00 in Tech

NOS-redacteur Salwa van der Gaag werd op vrijdag 22 maart gehackt via een phishing link, waardoor haar Instagram-profiel werd overgenomen door drie onbekende mannen. Nadat bezorgde vrienden haar hierop wezen, besloot Salwa samen met collega Joost Schellevis de hackers op te sporen en terug te hacken om meer te weten te komen over de online fraude. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar Nigeria.

Voor reacties kunnen lezers mailen naar [email protected]. De presentatie en montage van dit verhaal zijn gedaan door Elisabeth Steinz, en de redactie was in handen van Rosa Juffer.

De aflevering van De Dag waarin dit verhaal werd besproken is hier te beluisteren. Voor meer diepgang bij nieuwsitems is De Dag een aanrader. Ook biedt NOS podcasts zoals Lang verhaal kort, NOS op 3 en Met het Oog op Morgen voor verschillende invalshoeken op actuele onderwerpen.

Daarnaast selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen elke zaterdag de beste gesprekken van de afgelopen week in Het Beste uit het Oog. En voor politieke analyses is De Stemming van Vullings en Van der Wulp, een wekelijkse podcast gemaakt door NOS en EenVandaag, een aanrader.

Lees meer nieuws in tech