ASML garandeert woningbouwprojecten in Veldhoven

Gepubliceerd op 28/02/2024 16:00 in Tech

ASML, de chipmachinemaker uit Veldhoven, neemt een actieve rol in de woningbouw door garant te staan voor projecten die moeilijk van de grond komen. Met ruim 42.000 medewerkers, waarvan 40 procent uit het buitenland komt, draagt het bedrijf bij aan het woningtekort in de regio.

Het bedrijf heeft vandaag de handtekeningen gezet onder het eerste plan voor de bouw van 130 woningen in sociale en middenhuur, specifiek bedoeld voor de lokale bevolking. Hiermee hoopt ASML de vastgelopen woningmarkt in de regio aan te wakkeren.

Hoewel ASML zelf niet gaat bouwen, staat het bedrijf financieel garant tot 1,8 miljoen euro voor het project. Deze garantie dekt de risico's af voor de projectontwikkelaar, in dit geval BPD Regio Zuid. Hoewel directeur Erik Leijten aangeeft dat het geld waarschijnlijk niet nodig zal zijn.

Het project, genaamd Springplank, is een kleine stap in de richting van het oplossen van het enorme woningtekort in Veldhoven. De vraag naar sociale huurwoningen is groot en 40 nieuwe appartementen zullen daar slechts beperkt aan bijdragen.

ASML heeft plannen om meer woningbouwprojecten te ondersteunen, gezien de sterke groei van het bedrijf en de impact op de woningmarkt. De multinational neemt hiermee verantwoordelijkheid voor het welzijn van Veldhoven en hoopt zo een bijdrage te leveren aan het oplossen van het woningtekort in de regio.

Lees meer nieuws in tech