Apple stopt mogelijk met ontwikkeling van elektrische auto

Gepubliceerd op 28/02/2024 14:00 in Tech

Techgigant Apple lijkt de plannen voor het ontwikkelen en bouwen van een elektrische auto stop te zetten. Het financieel persbureau Bloomberg meldt dat ongeveer 2000 medewerkers van het project Titan zijn geïnformeerd dat ze overgeplaatst worden naar de afdeling AI of op zoek moeten gaan naar ander werk.

Apple heeft nog niet gereageerd op de berichten, maar de koers van het bedrijf steeg significant in New York nadat Bloomberg het nieuws naar buiten bracht. Ook The Wall Street Journal heeft het nieuws bevestigd.

In 2015 werd bekend dat Apple bezig was met de ontwikkeling van een elektrische auto. Destijds werkte het bedrijf al ongeveer een jaar aan het project.

Er was vanaf het begin al scepsis over de plannen van Apple in de auto-industrie. Critici wezen erop dat het bouwen van een auto een heel ander vakgebied is dan het ontwikkelen van computers en andere elektronische producten.

Volgens Bloomberg heeft de directie van Apple vorige week besloten om de stekker uit het project te trekken. Eerder meldde Bloomberg al dat de plannen voor de lancering van de eerste auto waren vertraagd van 2025 naar 2028.

Apple heeft aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling van de elektrische auto. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de auto niet alleen elektrisch zou zijn, maar ook zelfstandig, zonder chauffeur, zou kunnen rijden.

Lees meer nieuws in tech