Sony ontslaat wereldwijd 900 medewerkers in gamedivisie

Gepubliceerd op 27/02/2024 23:00 in Tech

Sony Interactive Entertainment (SIE) heeft aangekondigd dat ze ongeveer 900 mensen wereldwijd zullen ontslaan in de gamedivisie. Dit komt neer op ongeveer acht procent van het totale aantal medewerkers. In Londen zal de hele Playstation-studio sluiten en ook game-ontwikkelaar Firesprite zal moeten inkrimpen. Het aantal ontslagen in Nederland is nog niet bekend, maar het is zeker dat ook bij Guerrilla Games in Amsterdam, bekend van het spel Horizon, mensen hun baan zullen verliezen.

SIE-directeur Jim Ryan heeft aangegeven dat de sector aanzienlijk is veranderd en dat het bedrijf moet worden aangepast om toekomstbestendig te zijn. Het is onvermijdelijk dat er gereorganiseerd moet worden om te voldoen aan de verwachtingen van ontwikkelaars en gamers en om te kunnen concurreren in de steeds veranderende gaming-markt. Het bedrijf zal er alles aan doen om weer top-games te kunnen produceren.

Eerder dit jaar kondigden andere videogame- en technologiebedrijven ook ontslagen aan, waaronder Microsoft en Riot Games. Deze trend van ontslagen wordt toegeschreven aan een 'post-pandemie'-correctie, waarbij de groei die tijdens de pandemie werd gezien nu is afgenomen. Gamebedrijven worden ook geconfronteerd met stijgende kosten door inflatie, waardoor het ontwikkelen van games duurder is geworden.

Deskundigen benadrukken dat door deze ontslagen veel jong talent verloren gaat, wat op lange termijn een negatieve impact kan hebben op de industrie. Het aantrekken en behouden van jong talent is essentieel voor de ontwikkeling van hoogwaardige games. Dit, samen met de uitdagingen waarmee de game-industrie momenteel wordt geconfronteerd, kan de toekomst van de sector beïnvloeden.

Lees meer nieuws in tech