Basketballer Draymond Green geschorst voor derde wedstrijd play-offs NBA

Gepubliceerd op 20/04/2023 06:00 in Opmerkelijk

Golden State Warriors moet het opnemen tegen Sacramento Kings zonder sterspeler Draymond Green in de derde wedstrijd van de play-offs van de Amerikaanse NBA. Green is voor één duel geschorst nadat hij in de vorige wedstrijd uit het veld werd gestuurd vanwege het trappen op de borst van tegenstander Domantas Sabonis. Dit is niet de eerste keer dat Green bij incidenten is betrokken, hij heeft al 163 technische fouten en vier schorsingen op zijn naam staan gedurende zijn elfjarige carrière.

De regerende kampioen van de sterkste basketbalcompetitie ter wereld moet een achterstand van 2-0 in wedstrijden ongedaan maken. Het wordt Green zwaar aangerekend dat hij bij veel incidenten betrokken is geweest. NBA-bestuurslid Joe Dumars benadrukt dat dit soort acties altijd serieus worden bekeken en dat er maar één straf mogelijk is voor een recidivist als Green.

De derde wedstrijd van de play-offs vindt plaats in San Francisco op de nacht van donderdag op vrijdag. Green zal niet aanwezig zijn, terwijl de Warriors proberen de achterstand in wedstrijden goed te maken.

Lees meer nieuws in opmerkelijk