Kok gearresteerd in Ghana na valse claim van Guinness World Record marathonkoken

Gepubliceerd op 05/07/2024 02:00 in Opmerkelijk

In Ghana is een kok gearresteerd nadat hij beweerde het record voor individueel marathonkoken van Guinness World Records te hebben verbroken. De kok, Ebenezer Smith, heeft een conflict met zijn sponsor, een winkelcentrum in de hoofdstad Accra, die hem beschuldigt van contractbreuk. De sponsor beweert dat Smith niet heeft gemeld dat er twijfels zijn over de echtheid van zijn claim.

Smith maakte afgelopen dinsdag bekend dat hij 802 uur en 25 minuten achter elkaar heeft gekookt. Als bewijs toonde hij een certificaat van Guinness World Records tijdens een persconferentie, zoals gemeld door de BBC.

Echter, een dag later vertelde een woordvoerder van GWR aan de Britse omroep dat het certificaat niet van hen was. Lokale media hebben gemeld dat GWR niet eens op de hoogte was gebracht van Smith's recordpoging.

De recordpoging vond plaats in maart in het winkelcentrum van Accra en trok veel aandacht. Een advocaat van Smith heeft bevestigd dat hij is gearresteerd, maar Smith zelf heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen, meldt de BBC.

Lees meer nieuws in opmerkelijk