Oud-werknemer arresteert voor miljoenen euro's aan wijnverlies

Gepubliceerd op 29/06/2024 14:00 in Opmerkelijk

Een oud-werknemer van een wijnbedrijf is gearresteerd voor het laten wegspoelen van miljoenen euro's aan wijn. De Spaanse politie heeft een vrouw opgepakt die slechts twee dagen voor het incident haar laatste werkdag had gehad.

In februari werd op bewakingscamera's vastgelegd hoe de inbreker met een capuchon over het hoofd midden in de nacht door de kelder liep om wijnvaten open te draaien. Vijf grote vaten werden geopend, waarvan er drie gevuld waren.

De dader kreeg op de beelden een straal wijn in het gezicht en spoelde in totaal 60.000 liter wijn door het afvoerputje, ter waarde van 2,5 miljoen euro. De eigenaar van de wijnkelder merkte op dat de inbreker voornamelijk duurdere wijnen had gestolen, zoals de Horcajo van 80 euro per fles en de Malabrigo van 45 euro.

De politie vermoedde al snel dat de dader bekend was met het bedrijf, gezien zijn navigatie door de kelder en het openen van de wijnvaten. De vrouw heeft echter nog geen verklaring gegeven voor haar handelen.

De eigenaar van de wijnmakerij is blij dat de verdachte is opgepakt, maar betreurt nog steeds het verlies van zoveel waardevolle drank.

Lees meer nieuws in opmerkelijk