Bejaarde man aangehouden voor katapultterreur in Zuid-Californië

Gepubliceerd op 28/05/2024 03:00 in Opmerkelijk

De politie in de Verenigde Staten heeft een 81-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het terroriseren van zijn buurtgenoten met een katapult. Lokale media melden dat de man regelmatig op ramen en autoruiten schoot in zijn woonplaats Azusa in Zuid-Californië, waarbij sommige balletjes rakelings langs mensen vlogen.

Het onderzoek naar de serieslingerschieter, zoals de man door de politie wordt genoemd, loopt al jaren. Bijna tien jaar geleden kwam de eerste melding binnen, maar tot voor kort had de politie geen idee wie de dader was. De man zou in de loop der jaren tientallen keren hebben toegeslagen.

Hoe de politie uiteindelijk op het spoor van de man kwam, is niet bekendgemaakt. Maar volgens de politie bleek tijdens het onderzoek dat veel van de katapultballetjes werden afgeschoten vanuit de achtertuin van de 81-jarige man. Bij een huiszoeking afgelopen vrijdag vonden agenten een katapult en bijbehorende balletjes, wat genoeg bewijs was voor zijn aanhouding.

De reden waarom de bejaarde man zijn buurtgenoten terroriseerde, blijft onduidelijk. Volgens de politie koos hij zijn slachtoffers niet willekeurig, maar het is niet bekend waarom hij specifiek schoot op bepaalde mensen of eigendommen.

De 81-jarige man zit momenteel vast en komt niet in aanmerking voor borgtocht. Later vandaag zal hij worden voorgeleid voor de beschuldigingen tegen hem.

Lees meer nieuws in opmerkelijk