Ontsnapte zebra na bijna een week avontuur weer terecht in Washington

Gepubliceerd op 05/05/2024 02:00 in Opmerkelijk

Een zebra die samen met drie soortgenoten ontsnapte uit een trailer in de Amerikaanse staat Washington, is na bijna een week avontuur weer terecht. De drie andere zebra's werden al snel gevangen, maar de vierde, genaamd Shug, wist te ontsnappen.

De zebra's waren onderweg van Washington naar een kinderboerderij in Montana toen ze ontsnapten terwijl de chauffeur de trailer controleerde. Nadat ze eerst langs de snelweg graasden, werden automobilisten ingezet om te voorkomen dat de dieren het verkeer zouden bereiken. Uiteindelijk belandden de zebra's in een achtertuin waar drie van hen gevangen konden worden, maar Shug sprong over een hek en verdween.

De ontsnapte zebra werd af en toe op wildcamera's in de bossen gespot terwijl de zoekactie gaande was. Lokale media besteedden ruim aandacht aan de 'zearch' en de zebra werd een soort beroemdheid op sociale media. Bezorgdheid was er ook, omdat er poema's in het gebied leven en het dier angstig zou kunnen worden door de vreemde omgeving.

Uiteindelijk werd de zebra Shug vrijdag gevonden in North Bend en kon met hulp van bewoners en dierenbeschermers gevangen worden. Volgens de dierenbescherming verkeert het dier in goede gezondheid.

Lees meer nieuws in opmerkelijk