Brit krijgt derde celstraf voor stelen van zeldzame vogeleieren

Gepubliceerd op 03/05/2024 20:00 in Opmerkelijk

Een 71-jarige Brit is opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het stelen van eieren van zeldzame vogels. Dit is al de derde keer dat de man gestraft wordt voor deze illegale praktijken. Bij zijn laatste diefstal, waarbij hij eieren van een nachtzwaluw uit een nest haalde, werd hij betrapt door een wildcamera. De politie vond bijna 3000 eieren in zijn huis, waarvan 546 van ernstig bedreigde soorten.

In het verleden is de man al twee keer eerder veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen. In 2005 werd hij veroordeeld tot 10 weken celstraf en in 2018 kreeg hij 18 weken gevangenisstraf. Daarnaast mocht hij tien jaar lang niet meer in bepaalde natuurreservaten komen. Ondanks deze straffen ging de man door met zijn illegale praktijken.

De eierdief heeft bekend dat hij al zo'n zestig jaar eieren verzamelt en dat het voor hem een verslaving is geworden. Hij heeft aangegeven dat hij deze keer een gevangenisstraf van 12 weken heeft gekregen en ook een schadevergoeding moet betalen. Daarnaast zal hij zich een jaar lang psychiatrisch moeten laten behandelen.

Natuurbeschermers reageren geschokt op de grote hoeveelheid eieren die de man heeft gestolen en de negatieve effecten die dit heeft op zeldzame vogelsoorten. Het is in Engeland al sinds 1954 verboden om eieren uit de natuur mee te nemen.

Lees meer nieuws in opmerkelijk