Nederlanders maken zich op voor halve finale EK voetbal tussen Nederland en Engeland

Gepubliceerd op 10/07/2024 13:00 in Economie

Vanavond om 21.00 uur staat de halve finale van het EK voetbal tussen Nederland en Engeland op het programma. De Oranjekoorts heerst in Nederland en bedrijven nemen maatregelen om hun medewerkers de gelegenheid te geven om de wedstrijd te kunnen kijken.

Verschillende supermarktketens, waaronder Lidl, Dirk en Hoogvliet, sluiten eerder dan normaal hun deuren, zodat iedereen de unieke gebeurtenis samen met familie en vrienden kan beleven. Bij Albert Heijn, Jumbo en Plus blijven de winkels tijdens de wedstrijd open, afhankelijk van de franchisenemer.

Voor sportliefhebbers die liever zelf in beweging zijn, blijven sportscholen zoals Sportcity, Fit20 en Anytime Fitness gewoon open. Bij Anytime Fitness kunnen leden zelfs 24/7 blijven sporten, met de mogelijkheid voor het avondpersoneel om eerder weg te gaan om de wedstrijd te zien.

Voor degenen die de wedstrijd op een groot scherm willen bekijken, zijn er ook opties in de bioscopen van Pathé. Mensen die een theaterbezoek gepland hebben, moeten opletten of de tijden zijn aangepast vanwege de wedstrijd. Zo is de voorstelling van Najib Amhali in Carré vanavond een uur vervroegd.

De spektakelmusical 'Het was Zondag in het Zuiden' in Tegelen blijft de tijden ongewijzigd houden, aangezien er nog steeds kaarten worden verkocht aan mensen die niet van voetbal houden. Of de tijden zondag worden aangepast, hangt af van de prestaties van het Nederlandse elftal vanavond.

In 2014 keken ruim 9 miljoen mensen naar de halve finale tussen Argentinië en Nederland. Of dat record vanavond wordt geëvenaard of zelfs gebroken, zal morgen blijken.

Lees meer nieuws in economie