Blokker krijgt nieuwe geldschieter en vermijdt verkoop

Gepubliceerd op 04/05/2024 17:00 in Economie

De verlieslijdende winkelketen Blokker heeft een Amerikaanse investeringsmaatschappij, Gordon Brothers, gevonden die het bedrijf een lening voor drie jaar verstrekt. Hiermee is de toekomst van Blokker veiliggesteld en is de verkoop van de baan.

Ynse Stapert, CEO van Mirage Retail Group, waar Blokker onder valt, is tevreden met het behaalde resultaat. Hij kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Blokker. Het bedrijf is van plan om niet radicaal van koers te veranderen en wil onder meer het aantal 'huismerk'-producten uitbreiden. Ook zullen er meer online bestellingen via de winkels aan klanten worden geleverd.

Daarnaast wil Blokker het aantal diensten in de winkels uitbreiden, zoals het inrichten van meer pakketophaalpunten en de mogelijkheid voor klanten om producten terug te brengen en te recyclen.

Met zo'n 400 winkels en ruim 4000 werknemers leidt Blokker al sinds 2014 verlies. Vorig jaar noteerde het bedrijf een brutoverlies van 2 miljoen euro. De familie Blokker verkocht het bedrijf in 2019 aan Mirage Retail Group, dat eerder ook Intertoys in de etalage zette maar niet wist te verkopen. Mirage was ook de eigenaar van BCC, de elektronicaketen die vorig jaar failliet ging.

Gordon Brothers heeft eerder bedrijven zoals Polaroid gered van de ondergang en begeleidde de leegverkoop van warenhuizen zoals Hudson's Bay en Vroom & Dreesmann.

Lees meer nieuws in economie