Overstromingen op Curaçao na hevige regenval

Gepubliceerd op 05/05/2024 22:00 in Buitenland

Hevige regenval op Curaçao heeft in de nacht van 3 op 4 mei geleid tot overstromingen, zo melden lokale media. Vooral in Bándabou, het westelijke deel van het eiland, is er veel schade veroorzaakt doordat veel dammen zijn doorgebroken.

De Meteorologische Dienst Curaçao gaf gisterochtend code oranje af vanwege de onweersbuien. Premier Pisas heeft verschillende partijen bijeengeroepen voor een spoedvergadering over de schade die de zware regenval heeft veroorzaakt.

Beelden van overstromingen werden door verschillende mensen naar onze correspondent Dick Drayer gestuurd. Zo is Nationaal Park Hofi Mango, opgezet door comedian Jandino Asporaat en zijn broer, overstroomd door een damdoorbraak. Gelukkig konden de beheerder van het park en zijn gezin op tijd geëvacueerd worden.

Asporaat uit op Instagram zijn medeleven met alle slachtoffers in Bándabou en hoopt dat de schade beperkt blijft en er geen menselijke slachtoffers zijn. Hij wijt de overstromingen aan slecht onderhoud van de dammen op het eiland en pleit voor meer maatregelen voor de infrastructuur en veiligheid van het gebied.

De comedian heeft contact gehad met premier Pisas en staat klaar om te helpen en actie te ondernemen. Hij benadrukt dat het probleem van slecht onderhoud al decennia lang wordt doorgeschoven en dat het nu tijd is om het op te lossen.

Asporaat is onderweg naar Curaçao om mensen te ondersteunen en de schade op te nemen. Hij heeft enkele shows afgezegd, maar blijft optimistisch en gelooft dat ondanks de moeilijke situatie, alles uiteindelijk goed zal komen.

Lees meer nieuws in buitenland