Politie schiet 16-jarige dood na mesaanval in Perth

Gepubliceerd op 05/05/2024 09:00 in Buitenland

In de Australische stad Perth heeft de politie een jongen van 16 jaar doodgeschoten nadat hij een voorbijganger had neergestoken op een parkeerplaats. De man raakte ernstig gewond, maar verkeert inmiddels in stabiele toestand in het ziekenhuis.

De autoriteiten beschouwen dit incident als een terreurdaad, aangezien de jongen betrokken was bij een programma voor geradicaliseerde jeugd en eerder waarschuwingen had ontvangen uit de moslimgemeenschap. Bovendien had hij vlak voor het incident het noodnummer gebeld om aan te geven dat hij geweld zou gaan gebruiken.

De politie gelooft dat de jongen alleen handelde en benadrukt dat de dreiging is weggenomen nu hij is uitgeschakeld.

Dit is al het derde gewelddadige incident in Australiƫ binnen korte tijd. In april heeft een verwarde man zes mensen doodgestoken in een winkelcentrum in Sydney, gevolgd door een aanval van een islamitische jongen op een Assyrisch-orthodoxe priester tijdens een kerkdienst. De politie beschouwt ook deze laatste aanval als een terreurdaad en heeft zes bekenden van de dader gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid. Zij zitten momenteel vast.

De recente golf van geweld is opvallend, aangezien dergelijke geweldsincidenten zeldzaam zijn in Australiƫ. Het land hanteert strikte vuurwapenwetten en het dragen van steekwapens op openbare locaties is verboden.

Lees meer nieuws in buitenland