Kennedy jr. veroorzaakt opschudding in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Gepubliceerd op 04/05/2024 23:00 in Buitenland

Met honderden fans die op Long Island in de rij staan om selfies te maken, trekt Robert F. Kennedy junior veel aandacht. Als onafhankelijke kandidaat neemt hij het op tegen Joe Biden en Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hoewel zijn kans op het presidentschap klein is, kan hij wel bepalend zijn voor de uiteindelijke winnaar door cruciale stemmen weg te snoepen.

Kennedy jr. geniet van het moment waarop zowel Biden als Trump historisch impopulair zijn. Hij ziet kansen om als derde kandidaat een goede kans te maken. Echter, hij heeft ook te maken met controverse. Als milieuactivist staat hij bekend om het verspreiden van desinformatie over vaccins en het propageren van coronacomplottheorieƫn.

Met een schatrijke financier als running mate en een controversiƫle campagnespot, heeft Kennedy jr. zichzelf in de spotlight geplaatst. Zijn familie is echter woedend over het gebruik van de nalatenschap van zijn oom JFK voor politieke doeleinden.

In peilingen scoort Kennedy jr. gemiddeld 13 procent van de stemmen en staat op het stembiljet in meerdere staten, waaronder de belangrijke swing state Michigan. Ondanks steun van familieleden voor Joe Biden, wordt hij gezien als een bedreiging voor de verkiezingen.

De vraag blijft bij welke groep stemmers Kennedy jr. de meeste stemmen zal weghalen. Voor zowel Biden als Trump is er reden om hem te vrezen, waardoor er een tweestrijd is ontstaan tussen de presidentskandidaten over de invloed van Kennedy jr. op de verkiezingsuitslag.

In de lange rij voor selfies in Long Island blijven Kennedy's fans overtuigd van zijn standpunten en idealen. Voor hen is het belangrijker om te stemmen op iemand die hun waarden vertegenwoordigt, dan op de kandidaat die het meeste kans maakt om te winnen.

Lees meer nieuws in buitenland