Dodelijke tornado's richten ravage aan in Oklahoma

Gepubliceerd op 29/04/2024 02:00 in Buitenland

In de Amerikaanse staat Oklahoma zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen door tornado's die het afgelopen etmaal huishielden. Gouverneur Kevin Stitt meldde op een persconferentie dat tientallen mensen gewond raakten en zo'n 30.000 mensen momenteel zonder stroom zitten.

Vooral het dorpje Sulphur, met zo'n 5000 inwoners, werd zwaar getroffen. Op beelden vanuit de lucht is te zien dat daar tientallen huizen en bedrijven grotendeels zijn vernield. Stitt benadrukte de enorme schade: "Je kunt je de schade nauwelijks voorstellen. Zo'n beetje elk bedrijf in het centrum is vernietigd." Ongeveer dertig mensen raakten in het dorpje gewond.

De tornado begon in een park en bewoog langzaam richting het centrum van Sulphur. Ook andere gebieden in Oklahoma werden getroffen door tornado's. In totaal is in twaalf gebieden in de staat de noodtoestand uitgeroepen. In naburige staten, zoals Nebraska, waren er eveneens tornado's op zondag.

De tornado's in Oklahoma hebben een spoor van vernieling achtergelaten. Het was al de derde dag op rij dat er in verschillende staten in de regio weerwaarschuwingen waren uitgevaardigd. Naast de tornado's zorgen ook zware windstoten, hagel en hevige regenval voor problemen. Hierdoor bestaat er een hoog risico op overstromingen.

Lees meer nieuws in buitenland