Grote brand in hoofdstad Bangladesh eist 43 levens

Gepubliceerd op 01/03/2024 03:00 in Buitenland

In de hoofdstad van Bangladesh zijn zeker 43 mensen om het leven gekomen bij een grote brand, zo bevestigt de Bengaalse minister van Gezondheid. Het vuur woedde in een zeven verdiepingen tellend gebouw in een drukke straat van Dhaka, waar meerdere restaurants gevestigd waren die op dat moment vol zaten met gasten. Het vuur verspreidde zich snel door meerdere gastanks op iedere verdieping, waardoor mensen in paniek uit het gebouw sprongen.

De brand brak uit rond 21.45 uur lokale tijd op de eerste verdieping in het restaurant "Kacchi Bhai". Naar verluidt was de brand rond middernacht onder controle. Hulpdiensten hebben tientallen zwaargewonde slachtoffers naar het ziekenhuis in Dhaka gebracht voor medische hulp.

Het exacte aantal slachtoffers en de oorzaak van de brand worden nog onderzocht. Volgens getuigen hebben de hulpdiensten snel gereageerd, maar was het door de snelle verspreiding van het vuur moeilijk om alle gasten uit het gebouw te evacueren.

De brand heeft een grote impact gehad op de lokale gemeenschap en heeft geleid tot een nationale rouwperiode. De autoriteiten en hulpverleners zetten alles op alles om de gewonden te helpen en de situatie onder controle te krijgen.

De brand in Dhaka herinnert aan het belang van brandveiligheidsmaatregelen in openbare gebouwen en horecagelegenheden. Het incident zal naar alle waarschijnlijkheid leiden tot meer aandacht voor brandpreventie en -bestrijding in het land om dergelijke tragische gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.

Lees meer nieuws in buitenland