De laatste ontwikkelingen in de oorlog tussen Israël en Hamas

Gepubliceerd op 20/11/2023 17:00 in Buitenland

In de media wordt gemeld dat er mogelijk een akkoord op handen is over de vrijlating van een groep gijzelaars in Gaza. Familieleden van de gijzelaars zouden op de hoogte zijn gebracht van de voortgang van de onderhandelingen en vanavond zal premier Netanyahu enkele families bezoeken. Het is echter nog onduidelijk of dit akkoord daadwerkelijk tot stand zal komen en wat dit zou betekenen voor het verloop van de oorlog. Om de laatste ontwikkelingen te bespreken, hebben we correspondent Nasrah Habiballah uitgenodigd.

Mark Galeotti over de staat van Rusland

In februari is het precies twee jaar geleden dat Rusland de oorlog tegen Oekraïne begon. Hoe heeft deze Russische invasie de politiek in Rusland beïnvloed en wat betekent het voor de positie van Poetin? Hoeveel steun kan hij zowel binnen als buiten het Kremlin nog verwachten? Wat kunnen we verwachten van de presidentsverkiezingen die volgend jaar in maart zullen plaatsvinden? En in hoeverre speelt de oorlog in Gaza in het voordeel van Poetin? Om al deze vragen te beantwoorden, hebben we de Britse historicus, politicoloog en Ruslandkenner Mark Galeotti uitgenodigd. Galeotti, die al sinds de jaren '90 tientallen boeken heeft geschreven over de Russische politiek, staat bekend als een van de best geïnformeerde Kremlin-watchers.

Politieke partijen in debat EenVandaag

Vandaag neemt de lijsttrekkers van de zes grootste partijen deel aan het verkiezingsdebat van EenVandaag. In Ahoy Rotterdam gaan de VVD, NSC, GL-PvdA, PVV, D66 en BBB met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals migratie, klimaat en bestaanszekerheid. Nynke de Zoeten, politiek verslaggever van Nieuwsuur, volgt het debat op de voet.

Lees meer nieuws in buitenland