Pleegmeisje uit Vlaardingen verlaat ziekenhuis na zware mishandeling

Gepubliceerd op 11/06/2024 14:00 in Binnenland

Het 10-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen dat vorige maand zwaargewond raakte, heeft het ziekenhuis verlaten en is overgebracht naar een medisch centrum voor verdere revalidatie. Haar biologische familie meldt dat er nog steeds grote onzekerheid heerst over haar herstel.

Het meisje verkeert al enige tijd buiten levensgevaar, maar de situatie blijft zorgelijk, aldus de familie. Uit privacyredenen worden er geen details gedeeld over de precieze toestand van het kind.

De pleegouders van het meisje, een 37-jarige man en vrouw, zitten vast op verdenking van poging tot doodslag. Buurtbewoners hadden al langer vermoedens van mishandeling en verwaarlozing. Het meisje zou zelf tevergeefs hebben geprobeerd om hulp in te roepen.

Naast poging tot doodslag worden de ouders ook verdacht van vrijheidsberoving, omdat ze hun pleegdochter tegen haar wil zouden hebben vastgehouden. Ook zouden ze haar in een hulpeloze toestand hebben achtergelaten.

Inspecties Gezondheidszorg en Jeugd, Justitie en Veiligheid en de Onderwijsinspectie zijn een onderzoek gestart naar de zaak.

Lees meer nieuws in binnenland