Politiebureaus 24 uur dicht en COA haalt maximale boete voor gemeente Westerwolde

Gepubliceerd op 11/06/2024 09:00 in Binnenland

Vandaag zullen politiebureaus met een publieksfunctie 24 uur gesloten zijn en het COA zal hoogstwaarschijnlijk het maximale boetebedrag van 1,5 miljoen euro aan dwangsommen opleggen aan de gemeente Westerwolde.

Het weer voor vandaag brengt opnieuw buien met kans op hagel en onweer. Tussendoor zal de zon af en toe tevoorschijn komen, maar met temperaturen tussen 14 en 16 graden blijft het vrij koel.

Als je de weg op gaat, kun je hier een overzicht vinden van de werkzaamheden en hier zie je waar er gewerkt wordt aan het spoor.

In het nieuws van de afgelopen nacht was er vreugde en verdriet voor het Nederlands elftal. De uitzwaaiwedstrijd werd gewonnen met 4-0 van IJsland, maar er was ook blessureleed. Xavi Simons scoorde zijn eerste interlandgoal, terwijl ook Van Dijk, Malen en Weghorst het net wisten te vinden. Helaas raakte middenvelder Teun Koopmeiners geblesseerd tijdens de warming-up en is het onzeker of hij nog kan meedoen aan het Europees Kampioenschap. Daarnaast is Frenkie de Jong niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure om deel te nemen aan het toernooi.

Nederland zal zondag de eerste wedstrijd op het EK spelen tegen Polen.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn momenteel op werkbezoek in de Verenigde Staten. Vandaag zullen ze de stad Savannah in de staat Georgia bezoeken, nadat ze gisteren al de Patchwerk Recording Studios bezochten waar onder andere Tupac Shakur, Beyoncé en Outkast albums hebben opgenomen. Hier ontmoetten ze ook de Nederlandse rapper Frenna.

Een fijne dag gewenst!

Lees meer nieuws in binnenland