Bevrijdingsdag in Nederland en mogelijke landstitel voor PSV

Gepubliceerd op 05/05/2024 23:00 in Binnenland

Goedemorgen! Vandaag viert Nederland Bevrijdingsdag en de kans is groot dat PSV de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis grijpt.

In de ochtend valt er nog wat regen in het noorden, maar daarna blijft het in het hele land droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur zal rond de 14 tot 17 graden liggen.

Als je de weg op gaat, kun je hier het overzicht van files en werkzaamheden vinden en hier de actuele situatie op het spoor bekijken.

In het zuiden van Brazilië is het dodental als gevolg van hevige regenval en overstromingen opgelopen tot 55. Bijna 70.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten en meer dan een miljoen huishoudens hebben geen schoon drinkwater. De watersnood in de deelstaat Rio Grande do Sul is ontstaan door aanhoudende regenval, met weggespoelde wegen en bruggen en stilgelegd vliegverkeer van en naar de stad Porto Alegre. Er zijn zorgen over mogelijke dambreuken, aangezien een deel van de dam van een waterkrachtcentrale al is bezweken en een andere dam bij de stad Bento Gonçalves dreigt in te storten.

Verder is er nieuws uit de nacht, en ook op vliegveld Teuge wordt al jaren gewerkt aan elektrisch vliegen. Zo is er een vliegtuigje ontwikkeld met plek voor twee personen, dat ruim 100 kilometer kan vliegen zonder uitstoot.

Fijne Bevrijdingsdag!

Lees meer nieuws in binnenland