Incident met drie arrestaties op Utrecht Centraal

Gepubliceerd op 05/05/2024 18:00 in Binnenland

Bij een incident op Utrecht Centraal zijn zeker drie mensen aangehouden na een vechtpartij tussen meerdere personen, aldus de politie. Eén persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De politie kreeg rond 05.15 uur een melding van een steekincident op het stationsplein, maar later werd bevestigd dat er geen wapens waren gebruikt. Een NOS-redacteur ter plaatse meldde dat ongeveer tien politieagenten van de stationshal naar een perron renden, waar twee mannen werden aangehouden.

Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal werd tijdelijk stilgelegd op last van de politie, maar is inmiddels weer hervat.

In de afgelopen jaren heeft het stationsplein van Utrecht Centraal te kampen met overlast. In 2022 heeft de gemeente maatregelen genomen door het mogelijk te maken om een verblijfsontzegging op te leggen aan mensen die voor overlast zorgen op het stationsplein. Een verblijfsontzegging kan enkel worden opgelegd in gebieden waar sprake is van aanhoudende problemen.

Lees meer nieuws in binnenland