Automobilist gewond na botsing met gans op snelweg A4 bij Hoofddorp

Gepubliceerd op 05/05/2024 05:00 in Binnenland

Op zaterdagavond heeft er op de snelweg A4 een ongeluk plaatsgevonden waarbij een automobilist gewond is geraakt na een botsing met een gans. Het incident vond plaats ter hoogte van Hoofddorp.

De gans vloog door de voorruit van de auto en belandde op de achterbank. Als gevolg van de botsing liep de bestuurster verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. De auto is vervolgens door een bergingsbedrijf weggehaald.

Helaas heeft de gans de klap niet overleefd en is bij het ongeluk om het leven gekomen.

Het is nog niet duidelijk hoe de gans op de snelweg terecht is gekomen en wat de precieze oorzaak van het incident is geweest. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Het verkeer op de snelweg A4 heeft enige tijd hinder ondervonden door het ongeval en de afhandeling ervan. Er ontstond een file doordat een rijstrook moest worden afgesloten.

Het is belangrijk om als automobilist altijd alert te blijven op mogelijke gevaren op de weg, zoals overstekend wild. Het is helaas niet ongebruikelijk dat dieren zoals ganzen plotseling de weg oversteken, waardoor ongelukken kunnen ontstaan.

De autoriteiten benadrukken het belang van veiligheid op de weg en roepen automobilisten op om voorzichtig te zijn en hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden. Veiligheid staat altijd voorop om ongelukken zoals deze te voorkomen.

Lees meer nieuws in binnenland