Politie Amsterdam wil vier medewerkers ontslaan vanwege deelname aan discriminerende WhatsAppgroepen

Gepubliceerd op 03/05/2024 10:00 in Binnenland

De politie Amsterdam heeft aangekondigd dat zij vier medewerkers willen ontslaan vanwege hun deelname aan WhatsAppgroepen waarin grensoverschrijdende en discriminerende berichten werden gedeeld. In totaal namen elf politiemedewerkers van de eenheid deel aan deze groepen. Voor vier van hen dreigt nu een onvoorwaardelijk strafontslag, voor zes anderen een voorwaardelijk ontslag en één medewerker krijgt een berisping.

De definitieve straffen zijn nog niet vastgesteld, aangezien de medewerkers twee weken de tijd krijgen om te reageren op de strafvoornemens. De straffen worden bepaald op basis van het aandeel en de ernst van de berichten die de medewerkers hebben gedeeld in de WhatsAppgroepen.

Korpschef Frank Paauw benadrukt dat belediging, pesterijen en discriminatie geen plaats hebben binnen de politieorganisatie. Hij betreurt het dat het vertrouwen in de politie door het gedrag van deze medewerkers is geschaad, zowel bij het publiek als bij hun eigen collega's. Paauw spreekt van een pijnlijke situatie die vraagt om het nemen van verantwoordelijkheid als eenheid.

Lees meer nieuws in binnenland