Demonstraties op 4 mei?

Gepubliceerd op 28/04/2024 17:00 in Binnenland

Spanningen lopen op in Nederland met dreigende verstoringen en protestacties tijdens de Nationale Dodenherdenking. Extra veiligheidsmaatregelen zijn aangekondigd in Amsterdam en andere plaatsen. Welke protesten zijn er aangekondigd?

In Rafah wordt een grondoffensief uitgevoerd door Israƫl om de laatste Hamas-fracties te vernietigen. Internationale deskundigen twijfelen echter aan de haalbaarheid van dit doel. Palestijnen in het laatste stukje van de Gazastrook waar nog geen hevige gevechten hebben plaatsgevonden, vrezen het ergste en proberen hun leven voort te zetten, met de angst opnieuw geƫvacueerd te moeten worden.

Het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor op gemeenteraads- en burgemeestersverkiezingen, als voorproefje voor de landelijke Lagerhuisverkiezingen later dit jaar. Volgens opiniepeilingen staat de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak voor een flinke nederlaag, terwijl de Labour-oppositie op winst staat. Welke partij er ook wint, zij staan voor een enorme taak, gezien de stagnatie en diepgewortelde problemen na veertien jaar Conservatieve heerschappij.

Lees meer nieuws in binnenland