NS sluit geldautomaten op stations vanwege plofkraken

Gepubliceerd op 23/04/2024 18:00 in Binnenland

De NS heeft aangekondigd dat er tijdelijk een groot aantal geldautomaten op stations gesloten zal worden uit angst voor plofkraken. Hierdoor zal er alleen nog geld kunnen worden opgenomen op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal.

De aanleiding voor dit besluit zijn recente plofkraken op de treinstations Amsterdam Zuid en Delft. Deze plofkraken hebben zoveel schade veroorzaakt dat de NS samen met GWK Travelex, de eigenaar van de automaten, heeft besloten om 24 geldautomaten voorlopig te sluiten.

Het is nog onduidelijk of en wanneer deze 24 geldautomaten weer in gebruik zullen worden genomen. De automaten zijn inmiddels gesloten en leeggehaald. NS en GWK Travelex zullen op een later moment beslissen of de automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen, zoals rolluiken voor de automaten die 's nachts dichtgaan of extra cameratoezicht.

De NS heeft al langer te maken met plofkraken. Drie jaar geleden moesten ook al 28 automaten tijdelijk worden gesloten vanwege een plofkraak op station Apeldoorn. Deze automaten zijn afgelopen jaar verplaatst, heropend met extra veiligheidsmaatregelen of definitief gesloten.

Lees meer nieuws in binnenland