Amsterdammer aangehouden op luchthaven Parijs in verband met dodelijk schietincident rapper Bigidagoe

Gepubliceerd op 28/02/2024 15:00 in Binnenland

Een 20-jarige Amsterdammer is op de luchthaven van Parijs aangehouden in verband met het dodelijke schietincident waarbij rapper Bigidagoe om het leven kwam. Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag op een bedrijventerrein in Sloterdijk, Amsterdam.

Volgens de politie stond de verdachte op het punt om naar Frans-Guyana te vluchten. Bigidagoe was die bewuste nacht met vrienden naar een feest geweest in een partycentrum aan de Rhoneweg. Toen hij na het feest wilde vertrekken vanaf een parkeerterrein, werd hij onder vuur genomen en later aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

De verdachte bevond zich op de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle en werd daar aangehouden door de grensbewaking. Hij zal worden overgeleverd aan het Amsterdamse parket voor verdere vervolging.

Daarnaast hebben er afgelopen nacht drie explosies plaatsgevonden bij woningen in Amsterdam-Noord, Oost en Zuidoost. Bij twee van deze locaties was de tekst 'War' op de muur gespoten. De politie onderzoekt of er een verband is met de dood van Silos en kijkt ook naar mogelijke conflicten tussen rapgroepen.

Rapper Bigidagoe was eerder al het doelwit van een aanslag in augustus 2020 in de Rivierenbuurt. Hij werd ook verdacht van betrokkenheid bij het ontvoeren, bedreigen en mishandelen van de rivaliserende rapper Kobus L. De rechter had in die zaak nog geen uitspraak gedaan.

Lees meer nieuws in binnenland