Ondernemers in Ter Apel uiten hun ongenoegen over overlast asielzoekers

Gepubliceerd op 20/11/2023 21:00 in Binnenland

Ondernemers in Ter Apel hebben besloten het vertrouwen in de politiek op te zeggen vanwege de aanhoudende overlast van asielzoekers die afkomstig zijn van het aanmeldcentrum in het dorp. Volgens de ondernemers wordt er niet genoeg gedaan om dit probleem aan te pakken. Ze voelen zich in de steek gelaten en stellen dat hun dorp hierdoor kapot gaat.

In een brandbrief, gericht aan zowel lokale als landelijke politici, uiten de winkeliers hun gevoelens van frustratie en machteloosheid. Ze geven toe dat ze lange tijd hebben gezwegen om het imago van Ter Apel niet onnodig te beschadigen. Echter, het zwijgen heeft hen volgens de ondernemers niets opgeleverd. Ze wijten dit aan het feit dat politici te veel met hun eigen belangen bezig zijn.

"Iedereen heeft uiteindelijk maar één belang: namelijk hun eigen baan en verantwoordelijkheid vanuit hun eigen functie. Deze belangen verschillen per persoon, waardoor we hier geen stap verder komen", aldus de ondernemers.

Daarnaast zijn de ondernemers van mening dat de burgemeester van de gemeente Westerwolde te weinig steun biedt. Ze vergelijken hem met een golden retriever die niet voor hen opkomt. Hoewel ze hem aardig vinden, hebben ze naar eigen zeggen behoefte aan een sterke en daadkrachtige persoonlijkheid.

Volgens de ondernemers zijn ongeveer tweehonderd asielzoekers verantwoordelijk voor de overlast in Ter Apel. Ze klagen over diefstal, bedreigingen en intimiderend gedrag. Deze problemen hebben ervoor gezorgd dat ze klanten zijn kwijtgeraakt.

"We willen geen klanten die bang wegrennen omdat er weer iemand loopt te schreeuwen. We willen zonder beveiliging naar onze auto kunnen lopen. Gewoon een normale winkel zijn, net als alle andere winkels in Nederland", aldus de ondernemers.

In de brandbrief eisen de ondernemers dat overlastgevers niet langer in Ter Apel worden opgevangen. Daarnaast vragen ze om meer politieagenten op straat en compensatie voor de imagoschade en diefstallen die ze hebben geleden.

Het is niet bekend hoeveel ondernemers de brandbrief hebben ondertekend, aangezien deze niet met namen is ondertekend. Onderaan de brief staat slechts 'Zeer bezorgde ondernemers uit Ter Apel' vermeld als afzender.

Lees meer nieuws in binnenland