Laatste ontwikkelingen in de oorlog tussen Israël en Hamas

Gepubliceerd op 20/11/2023 15:00 in Binnenland

Verschillende media melden mogelijke vooruitgang in de onderhandelingen over de vrijlating van gijzelaars in Gaza. Familieleden zijn op de hoogte gebracht van de voortgang en vanavond zal premier Netanyahu verschillende families bezoeken. Het is echter nog onduidelijk of er daadwerkelijk een akkoord zal worden bereikt en wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor de oorlog. We praten over de laatste ontwikkelingen met correspondent Nasrah Habiballah.

In februari is het twee jaar geleden dat Rusland de oorlog tegen Oekraïne begon. Hoe heeft deze Russische invasie invloed gehad op de Russische politiek en de positie van Poetin? Hoeveel steun heeft hij eigenlijk nog binnen en buiten het Kremlin? Wat kunnen we verwachten van de presidentsverkiezingen die volgend jaar in maart plaatsvinden? En in hoeverre speelt de oorlog in Gaza Poetin in de kaart? We bespreken dit met de Britse historicus, politicoloog en Ruslandkenner Mark Galeotti, een expert op het gebied van de Russische politiek.

Vandaag nemen de lijsttrekkers van de zes grootste partijen deel aan het verkiezingsdebat van EenVandaag. In de Ahoy in Rotterdam gaan VVD, NSC, GL-PvdA, PVV, D66 en BBB met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals migratie, klimaat en bestaanszekerheid. Onze politiek verslaggever Nynke de Zoeten volgt het debat voor Nieuwsuur.

Dit artikel is een samenvatting van de laatste ontwikkelingen op verschillende gebieden. De oorlog tussen Israël en Hamas, waar mogelijk een akkoord over de vrijlating van gijzelaars in Gaza wordt bereikt, roept nog veel vragen op. Daarnaast kijken we naar de impact van de Russische invasie in Oekraïne op de Russische politiek en de positie van Poetin, en wat dit kan betekenen voor de aanstaande presidentsverkiezingen. Tot slot besteden we aandacht aan het verkiezingsdebat van EenVandaag, waar de lijsttrekkers van de grootste partijen met elkaar in gesprek gaan over belangrijke thema's voor de verkiezingen.

Lees meer nieuws in binnenland